Unutulmaz sanatçı Kemal Sunal'ın ölüm yıl dönümü

Türk sinemasına adını altın harflerle yazdıran efsane sanatçı Kemal Sunal'ın bugün ölüm yıl dönümü.

Unutulmaz sanatçı Kemal Sunal'ın ölüm yıl dönümü

3 Temmuz 2000 yılında kaybettiğimiz Yeşilçam'ın büyük yıldızı Kemal Sunal'ın aramızdan ayrılışının üzerinden 19 yıl geçti. Komedi filmleri hala ekranlara geldiğinde büyük ilgiyle takip edilen ,replikleri ezbere bilinen Türk sinemasının en güzel gülen adamı Kemal Sunal'ı özlem ve saygıyla anıyoruz. Kemal Sunal her ne kadar hepimizi gülümseten filmleriyle hafızalarımızda yer alsa da bu başarıya ulaşması kolay olmadı. İşte Sunal'ın hayatı...

Kapıcılar Kralı, Çöpçüler Kralı, Hababam Sınıfı, Kibar Feyzo, İnek Şaban, Zübük, Davaro, Salako, Tosun Paşa, Süt Kardeşler ve daha neler neler...Onun her filmi hafızalarımıza kazındı. 

Kemal Sunal, 11 Kasım 1944'te İstanbul'da doğdu.

Mimar Sinan İlkokulu ve Vefa Lisesi mezunu olan sanatçı, liseyi 11 yılda tamamladı. Marmara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'ndeki eğitimini 12 Eylül 1980'de yarım bıraktı. Üniversite dönemi ve sonrasında fabrikada çalışan sanatçı, tiyatro ve sinema dünyasına adım atmadan önce elektrikçi çıraklığı yaptı. Sanatçı, bir röportajında erken yaşta iş yaşamına atılmasını, "Ekonomik durumumuz iyi değildi. Babam emeklidir. Yaz tatillerinde ayakkabı, kitap parasına yardımcı olmak için çalışırdım." sözleriyle anlattı. Henüz lise yıllarında tiyatro ile ilgilenmeye başlayan Sunal, aynı zamanda okulda müsamereler düzenledi.

"Zoraki Tabip" tiyatro oyununda rol aldı. Vefa Lisesi'ndeki felsefe hocası Belkıs Balkır aracılığıyla ünlü tiyatrocu Müşfik Kenter'le tanışan sanatçı, profesyonel oyunculuk yaşamına Kenterler Tiyatrosu'nda adım atarak, uzun yıllar burada oyunculuk yaptı.

Daha sonra Ulvi Uraz Tiyatrosu'nda, bir süre Ayfer Feray Tiyatrosu'nda, son olarak da Devekuşu Kabare Tiyatrosu'nda görev alan sanatçı, burada oynadığı bir oyunda ünlü yönetmen Ertem Eğilmez tarafından beğenilince, beyaz perdeyle tanıştı.

Kemal Sunal'ın, Gül Sunal ile 1974'te yaptığı evlilikten Ali ve Ezo adında iki çocuğu oldu. 1990'lı yıllardan itibaren filmleri kesintisiz olarak televizyonlarda yayınlanmaya başlayan sanatçının rol aldığı "Süt Kardeşler", "Tosun Paşa", "Salako", "Köyden İndim Şehire", "Çöpçüler Kralı" gibi filmler Türk sinemasının en çok izlenen filmleri arasında yer aldı.

Kemal Sunal hayatı boyunca toplam 82 filmde rol aldı. Uçak fobisi olduğu bilinen ve hayatında daha önce hiç uçağa binmeyen Sunal, 3 Temmuz 2000 tarihinde Balalayka adlı filmin çekimlerine için Trabzon'a gitmek üzere bindiği uçakta kalkıştan hemen önce geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Kafa Açan Uzman

Kafa Açan Uzman

Hafta içi her gün
07:00 - 09:00
Kafa Açan Uzman
Serdar Trafikte

Serdar Trafikte

Hafta içi her gün
16:00 - 18:00
Serdar Trafikte