'Bol bol C vitamini tüketin'

Özel Eskişehir TSG Anadolu Hastanesi Kulak Burun Boğaz (KBB) Uzmanı Op. Dr. Ali Şişman, nezle ile gribin sürekli karıştırıldığını fakat ikisinin arasında fark olduğunu belirterek, “Grip, nezle şikayetlerinin daha fazla arttığı bir hastalık durumudur” dedi

'Bol bol C vitamini tüketin'

Kış aylarının gelmesiyle grip ve nezle hastalıklarında artış meydana geldi. Grip ve nezlenin, özellikle kapalı ve yoğun mekanlarda daha hızlı yayılmasıyla hastalığın daha fazla kişilerde görülmesine neden oluyor. Özellikle sonbahar ve kış aylarında rastlanılan grip ve nezle hastalıklarıyla ilgili bilgi veren Op. Dr. Ali Şişman, nezle, grip ve soğuk algınlığının sonbahar ve kış aylarında en çok karşılaşılan hastalık gruplarından olduğunu söyledi.

Nezle, grip ve soğuk algınlığının viral nedenlerle ortaya çıkan hastalıklar olduğunu belirten Şişman, “Genelde hastalıklar iki cinstir. Bir viral hastalıklar, iki bakteriyel hastalıklar. 200’ün  üstünde viral neden vardır. Bakteriyel hastalıklarda kullandığımız belli ilaçlar vardır. Başlıca kullandıklarımız antibiyotiklerdir. Grip ve nezle viral nedenlerden dolayı olduğu için bunların spesifik bir ilacı yoktur. Günümüzde vatandaşlarımız biraz hasta olduklarını hissettikleri zaman evinde bulunan antibiyotikleri ağrı kesici gibi alıyor ancak bu doğru bir davranış olmayıp, nezle ve gripte antibiyotiklerin hiçbir etkisi yoktur. Nezle ve grip arasında ne fark vardır. İkisi de birbirine benzer. Nezlede, genellikle, halsizlik, kırgınlık, burun akıntısı, burun tıkanıklığı, öksürük ve gözlerde yaşarma olur. Bu durumların şiddetlendiği hastalığa ise grip denir. Gripte, ateş daha çok olur. Gripte daha şiddetli baş ağrısı, eklem ağrıları, genel halsizlik ve kırgınlık daha fazladır” diye konuştu.

 

Kafa Açan Uzman

Kafa Açan Uzman

Hafta içi her gün
07:00 - 09:00
Kafa Açan Uzman
Serdar Trafikte

Serdar Trafikte

Hafta içi her gün
16:00 - 18:00
Serdar Trafikte