Göze bıçak değmeden

‘No touch lazer’ gözünüze bıçak değmeden bir dakikada tedavi imkanı sağlıyor.

Göze bıçak değmeden

Ülkemizde de son iki yıldır kullanılmakta olan yöntemle ilgili Venividi Göz Hastanesi doktorlarından Op. Dr. Akın Akyurt şu bilgileri verdi:
 

Bu uygulama, göze hiçbir kesici alet değdirilmeden, kornea kesisi yapılmadan, kornea üzerinden zar kaldırmadan ve korneaya yabancı bir madde yerleştirilmeden gerçekleştiriliyor.
 
Tedavi bir dakika sürüyor
 

Hasta lazer masasına yatıyor ve sadece yukarıda yanıp sönen yeşil bir ışığa bakıyor. Hastanın tüm yaptığı bu. Baktığı lazer ışığı yaklaşık 30 saniye içinde gözde gerekli düzeltmeyi yapıyor. Aynı işlem ikinci göze de uygulandıktan sonra hasta masadan kalkıyor. Miyop, hipermetrop ve astigmat tamamen tedavi ediliyor ve kazanılan keskin görüş uzun yıllar bozulmadan kalıyor.
 
Sporcular için en iyi yöntem
 

Bu uygulamada miyopik hipermetropik ve astiğmatik görme kusurları tamamen düzeltiliyor: Kusursuz görme diğer tüm yöntemlere kıyasla uzun yıllar boyunca daha stabil ve bozulmadan kalabiliyor. Kornea dokusunun kesilmiyor oluşu yıllar sonra gelişebilecek ektazi denilen rahatsızlığı engellemesi açısından yine çok büyük bir artı. Aktif spor yapanlarda en ideal yöntem. Hasta, ameliyatın dördüncü gününden itibaren isterse boks maçına bile çıkabilir.
 
Yakın uzak gözlüğüne son
 

Akyurt, özellikle belli bir yaş sonrası yakın okumada yaşanan görme bozukluğunun lazerle tedavisiyle ilgili olarak da şu bilgileri veriyor: “Miyop olanlar, yani uzağı göremeyenler yaşları 45’i geçse de yakını gözlüksüz görebilirler. Ancak onların da uzak için gözlük takmaları gerekir. PresbyMax laser tedavisi yöntemiyle 45 yaşından sonra başlayan yakını görememe hastalığı tedavi edilmekte. Bu yöntemde ‘excimer lazer’i kullanıyoruz. Excimer lazer ışığını gözün en önündeki kornea adını verdiğimiz dokuya uyguladığımızda kornea dokusu sanki bir gözlük camı gibi yeniden şekillenir ve hem uzağı hem de yakını gözlüksüz gördürür.
 
Etkisi ömür boyu süren bir tedavidir. PresbyMax kişinin uzak gözlüğünü de ortadan kaldırıyor. Miyop, hipermetrop, astigmat fark etmeksizin hastanın hem uzak hem yakın sorunu tek seansta ortadan kaldırılır.”
 
Keratokonusa dikkat edin
 
Akın Akyurt fark ettirmeden sinsice ilerleyen ve belli bir noktadan sonra gözlüğün bile çare olmadığı ve en çok kornea nakli yapılan hastalık olan keratokonus hastalığıyla ilgili şunları söylüyor: “Gözün önündeki saydam dokunun yavaşça incelmesi ve sivrileşmesine keratokonus hastalığı denir. Kendini, yavaş gelişen görme bulanması ve gittikçe artan miyop ve astigmat numarası ile belli eder. New York Üniversitesi tarafından geliştirilen bir yöntemde bu hastalara lazer ile ek düzeltme yapılıp hastaların görmelerinin artırılması mümkün olabiliyor.
 
 Eskiden keratokonus ile lazer kelimelerini yan yana düşünmek bile mümkün değildi. Biraz önce bahsettiğim tedaviyle keratokonus hastalarında hem hastalığın ilerlemesinin durdurulması hem de görmenin artması mümkün olabiliyor.”   

 

Kafa Açan Uzman

Kafa Açan Uzman

Hafta içi her gün
07:00 - 09:00
Kafa Açan Uzman
Serdar Trafikte

Serdar Trafikte

Hafta içi her gün
16:00 - 18:00
Serdar Trafikte