Bu hafta 10 yeni film sinema salonlarındaki yerini aldı

Sinema salonlarında bu hafta 10 yeni film sinemaseverleri bekliyor. Bu hafta 5 yerli 5 yabancı sinema filmi vizyona girdi. İşte haftanın filmleri...

Bu hafta 10 yeni film sinema salonlarındaki yerini aldı

Ready Player One

2045 yılında dünya yaşanmaz bir hale gelince, insanlar gündelik hayat dertlerinden uzaklaşabilmek için OASIS adlı bir sanal gerçeklik oyunuyla varoluşlarına bir anlam katabilmeye başlamıştır. OASIS dünyasının mucidi James Halliday (Mark Rylance) gerçek bir dahidir. Ancak Halliday öldükten sonra, OASIS dünyasının içindeki bir yere bir 'anahtar' gizlediğini, onu bulanın hem 500 milyar dolara, hem de OASIS dünyasının tam kontrolüne sahip olacağını anlattığı, ölümünden önce kaydedilmiş bir videosu ortaya çıkar. Bunun ardından herkes anahtarı aramaya başlar. Ohio'da yaşayan genç Wade Watts (Tye Sheridan) da bu yarışa dahil olur ve kısa sürede oyundaki başarısıyla herkesin dikkatini çeker. OASIS yöneticileri büyük ödülü kaptırmaya niyetli değildir ve hem oyunda hem de gerçek hayatta Wade'i durdurabilmek için her şeyi yapacaklardır.

Aksiyon, macera ve bilimkurgu türündeki filmin yönetmenliğini Steven Spielberg yapıyor.

Filmin oyuncu kadrosunda Simon Pegg, Ben Mendelsohn, Olivia Cooke, Julia Nickson ve Mark Rylance gibi isimler rol alıyor.

'Ready Player One' filmi 30 Mart'ta sinema salonlarındaki yerini aldı.

Kelebekler

Üç kardeşin yolları yıllar önce ayrılmıştır. Aradan geçen 30 yılın ardından babaları çocuklarını bir araya getirmek ister ve onları Hasanlar Köyü’ndeki evlerine geri çağırır. Kardeşlerden en büyüğü Cemal, onları alır ve nedenini bilmedikleri bir yolculuğa çıkar. Üç kardeş köye gittiklerinde ise babalarının öldüğünü öğrenirler. Babaları, köyün acayipliklerinden biri olan kelebeklerin gelişinde gömülmeyi vasiyet etmiştir. Birbirlerini çok az tanıyan kardeşler köyde kaldıkları süre boyunca yaşadıkları olaylarla kendilerini, birbirlerini ve babalarının kim olduğunu anlamaya çalışır.

'Kelebekler' isimli filminin yönetmenliği ödüllü yönetmen Tolga Karaçelik yapıyor. Filmin senaryosu da Tolga Karaçelik'e ait.

Filmin oyuncu kadrosunda Tolga Tekin, Bartu Küçükçağlayan, Tuğçe Altuğ, Serkan Keskin ve Hakan Karsak rol alıyor.

'Kelebekler' filmi 30 Mart'ta sinemalarda.

12 Savaşçı (12 Strong)

11 Eylül saldırısı sonrası geçen filmde, takım liderliğini Mitch Nelson'ın yaptığı bir ABD özel kuvvetler ekibi, çok tehlikeli bir görev için Afganistan'a ilk ayak basan Amerikan askerleri olacaktır. Kayalıklarla dolu dağlar içinde, Afganistan Birleşik İslami Kurtuluş Cephesi Generali Dostum'u, onlarla birlik olarak Taliban ve onların müttefikleri El Kaide ile savaşmaya ikna etmek zorundadırlar. Karşılıklı güvensizlik ve kültür farkına ek olarak, Amerikalı askerler, Afgan atlı askerlerinin ilkel taktiklerine uyum sağlamak zorundadırlar. Bu zor kurulan bağa rağmen, yeni ortaklar çok güç durumlarla karşılaşırlar. Sayıca ve silah olarak azken, kendilerini öldürmeye çalışan acımasız bir düşmanla karşı karşıya kalırlar.

12 Savaşçı (12 Strong) isimli savaş, tarih ve dram türündeki filmin yönetmenliğini Nicolai Fuglsig yapıyor.

Filmin oyuncu kadrosunda Chris Hemsworth başrolde yer alırken kendisine Elsa Pataky, Michael Shannon, Michael Pena ve Rob Riggle gibi isimler eşlik ediyor.

12 Savaşçı filmi 30 Mart´ta vizyonda.

Arapsaçı

Ünlü olduğu zamanlardan kalan bir ceketin içerisine loto kuponu koyan eski bir aktör bir süre sonra bunu unutmuştur. Büyük ikramiye de unutulan bilete çıkınca işler bir hayli karışır. Yaşanan rastlantısal olaylar sonucu ceket elden ele dolaşarak birçok insana ulaşır. Ceket sayesinde yolları kesişen birçok insanın hayatı kökünden değişir ve yaşadıkları olaylar sonucu adeta arapsaçına döner.

Yerli komedi filmi Arapsaçı'nın yönetmenliğini Ömer Faruk Yardımcı yapıyor.

Filmin oyuncu kadrosunda Şinasi Yurtsever, Açelya Topaloğlu, Hakan Meriçliler, Ayhan Taş ve Burak Satıbol gibi isimler rol alıyor.

'Arapsaçı' filmi 30 Mart'ta sinemaseverlerle buluştu.

Kickboxer: Misilleme (Kickboxer: Retaliation)

Şampiyon kickboksçu Kurt Sloane (Alain Moussi), Tayland'da yaşadıklarından sonra bir daha asla oraya dönmemeye yemin etmiştir. Ancak oradaki turnuvanın başındaki adam, onu tekrar dövüşmeye zorlar. Hapse düşern karısı Liu'nun (Sara Malakul Lane) kaçırıldığını öğrenen Sloane, Mongkut (Hafþór Júlíus Björnsson) adında bir insan azmanının karşısına çıkmak ve kazanmak zorundadır. Bu amaçla Muay Thai üstadı Durand'dan (Jean-Claude Van Damme) yardım ister.

Kickboxer: Misilleme (Kickboxer: Retaliation) filminin yönetmenliğini Dimitri Logothetis yapıyor. Filmin senaryosu da Dimitri Logothetis'e ait.

Filmin oyuncu kadrosunda Jean-Claude Van Damme, Mike Tyson, Alain Moussi, Julius Björnsson ve Sara Malakul Lane gibi isimler rol alıyor.

Kickboxer: Misilleme filmi 30 Mart'ta sinema salonlarındaki yerini aldı.

Bizim Köyün Şarkısı

İstanbul'da son derece rahat bir yaşamı olan Çınar'ın (Berat Efe Parlar) hayatı, hiç beklemediği bir olay sonucu bambaşka bir seyre girmiştir. Babasının maddi sıkıntıları nedeniyle kız kardeşi Zeynep ile birlikte babasının köyüne, yani dedesinin yanına taşınmışlardır. Hiç aşina olmadığı köy hayatına alışmaya, İstanbul özlemini bastırmaya çalışan Çınar, şartlar ne kadar zor olursa olsun hayallerini takip etmenin mümkün olduğunu burada öğrenecektir. Yıllardır katılmak istediği ‘Geleceğin Müzisyenleri’ adlı bir müzik yarışmasına köydeki yeni arkadaşlarıyla katılmak için var gücüyle çalışacaktır. 

Bizim Köyün Şarkısı filminin yönetmenliğini Tuğçe Soysop yapıyor.

Filmin oyuncu kadrosunda Berat Efe Parlar, Tansel Öngel, Güneş Sayın, Sezai Aydın ve Esat Polat Güler gibi isimler rol alıyor.

'Bizim Köyün Şarkısı' filmi 30 Mart´ta vizyonda.

Thelma

Norveçli bir öğrenci olan Thelma ailesini ver kasabadaki hayatını geride bırakarak Oslo'ya üniversite okumaya gider. Çekingen bir kız olan Thelma, yeni hayatına alışmaya çalışırken kısa bir süre sonra kendisinin de açıklayamadığı bazı özel güçleri olduğunu farkeder. Bu güçler, aşkla ortaya çıkıyordur. 

Bilim kurgu ve gerilim türündeki Thelma filminin yönetmenliğini Joachim Trier yapıyor.

Filmin oyuncu kadrosunda Ellie Harboe, Okay Kara, Ellen Dorrit Petersen, Henrik Rafaelsen ve Grethe Eltervag gibi isimler rol alıyor.

Thelma filmi 30 Mart'ta sinemaseverlerle buluştu.

Kabus

Sanata düşkün bir ressam olan Özge psikolojik sorunları olan bir kadındır. Çocukluğunda üvey babası Şehmuz tarafından tecavüze uğramıştır. Annesi Neriman bu korkunç olayı öğrenince Şehmuz’u öldürür. Yaşadığı travmanın ardından hapishaneye giren annesinin intihar etmesi sonucu iyice bunalıma giren Özge kendi kabuğuna çekilir. Yaşadığı olaylardan yola çıkarak annesi ve şiddete maruz kalan kadınlar için sergi açmayı planlayan Özge, devletten beklediği desteği alınca çalışmalara başlar. Sürekli kabuslar gören, tuhaf haller sergileyen Özge, terapisti Gülçin sayesinde Doğan adında bir hoca ile tanışır. Hoca, Özge’nin bu sorunlarının büyüden ve Özge’ye musallat olan cinlerden kaynaklı olduğunu düşünür…

Korku türündeki 'Kabus' filminin yönetmeliğini Tuncer Gürbüz yapıyor.

Filmin oyuncu kadrosunda Mustafa Kaya, Gülfer Sarıgül, Esra Öztop, Sinem Kayaoğlu ve Sahra Kaya gibi isimler rol alıyor.

'Kabus' filmi 30 Mart'ta sinemalarda.

Ruhlar Evi (The Spiritualist)

Laura annesini kaybeden genç bir kadındır. Uyku apnesi ve gece teröründen muzdarip olan Laura, korkunç kabuslar görmeye başlar. Laura, bir süre sonra bu gördüğü kabusların annesinin ruhu olduğuna inanır. Hayatı kabusa dönen, çaresizlik içerisinde kalan Laura, ruh çağırma uzmanından yardım almaya karar verir ve arkadaşları ile birlikte uzmanın evine giderler. Seansın başlaması ile birlikte herkes en büyük korkuları ile yüzleşmek zorunda kaır.

Ruhlar Evi (The Spiritualist) filminin yönetmenliğini Carl Medland yapıyor. Filmin senaryosu da Carl Medland'a ait.

Filmin oyunucu kadrosunda Jasmyn Banks, Jane Merrow, Julie T. Wallace, Ian Reddington ve Petra Bryant gibi isimler rol alıyor.

Ruhlar Evi filmi 30 Mart'ta sinema salonlarındaki yerini aldı.

Sagu & Pagu Büyük Define

Bir zamanlar içinde birçok canlının barındığı, herkesin mutlu bir şekilde bolluk içinde yaşadığı, yeşilliklerle dolu olan bir diyar kuraklık yüzünden mahvolmak üzeredir. İçerisinde yaşayan canlılar açlık çekip, susuzluktan ölmektedir. Herkes bir araya gelip başlarına gelen bu korkunç olaydan kurtulmanın yollarını ararlar. Tüm canlılar Kalep’in önderliğinde uzun zamandır çektikleri bu sıkıntıları gidermek için bir define arayışına koyulur. Zorluklarla başladıkları yolculukta onları türlü zorluklar beklemektedir.

Sagu & Pagu Büyük Define filminin yönetmenliğini Engin Baştürk yapıyor.

Filmde seslendirme yapanlar arasında Fatih Özkul, Murat Aydın, Onur Kırış, Hakan Akın ve Sinan Divrik gibi isimler var.

Sagu & Pagu Büyük Define filmi 30 Mart'ta sinemaseverlerle buluştu.

Kafa Açan Uzman

Kafa Açan Uzman

Hafta içi her gün
07:00 - 09:00
Kafa Açan Uzman
Serdar Trafikte

Serdar Trafikte

Hafta içi her gün
16:00 - 18:00
Serdar Trafikte