Baba ve kızı birlikte hastaların yardımına koşuyor

Manisa'nın Yunus Emre ilçesinde 112 acil sağlık istasyonunda görevli sağlık memuru Canbaz, ambulans şoförü kızıyla nöbet tutuyor.

 Baba ve kızı birlikte hastaların yardımına koşuyor

Sağlık memuru baba Adnan Canbaz, acil tıp teknikeri kızı Yurdagül Canbaz'ın sürücüsü olduğu ambulansta birlikte görev yapıyor. 

Mesai saatlerinde iş arkadaşı evde ise baba-kız olduklarını anlatan baba Canbaz, şöyle devam etti:

"Yaklaşık 5 yıldır kızımla birlikte görev yapıyoruz, çok mutluyum. Allah, her babaya kızıyla çalışmak nasip etsin. Aynı istasyonda çalışıyoruz ancak nöbet sırasına göre 2 ya da 3 ayda bir aynı ambulansta birlikte çalışmak nasip oluyor. Çalışırken baba-kız ilişkisini ortadan kaldırıyoruz, meslektaş olarak birbirimize yaklaşıyoruz."

"İnsan hayatı kurtarmak, çok kutsal"

Acil tıp teknikeri olan ve ambulans şoförlüğü yapan Yurdagül Canbaz ise mesleğe 2007'de başladığını, mesleği seçmesindeki en büyük etkenin babası olduğunu söyledi.

İşini aşkla yaptığını ifade eden Canbaz, "Babama aşık olarak büyüdüm, babama olan aşkım zamanla işine de yansıdı. Babamın işine de aşık oldum. İnsan hayatı kurtarmak, çok değerli, çok kutsal bir durum" dedi.

Acil serviste çalışmaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Canbaz, göreve başladığı ilk yıllarda kendisine büyük destek veren babasıyla aynı istasyonda çalışmanın gurur verici olduğunu aktardı.

AA 

Kafa Açan Uzman

Kafa Açan Uzman

Hafta içi her gün
07:00 - 09:00
Kafa Açan Uzman
Serdar Trafikte

Serdar Trafikte

Hafta içi her gün
16:00 - 18:00
Serdar Trafikte