İstanbul’un Lezzet Festivali Hız Kesmeden Devam Ediyor…

Alem FM ve 360'ın sponsoru olduğu Uluslararası Lezzet İstanbul Festivali ikinci gününde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Yeşilay Başkanı Mücahit Öztürk ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Yardımcısı Mehmet Daniş’i ağırladı. Fakıbaba, Öztürk ve Daniş festivalde tadım stantlarını tek tek dolaşıp, üreticileriyle yakından ilgilendikleri sohbetler gerçekleştirdi.

İstanbul’un Lezzet Festivali Hız Kesmeden Devam Ediyor…

Festivalin ikinci gününün ilk konuğu ise Diyetisyen Özge Bezirci oldu. Bezirci “Popüler Besinler ile Geleneksel Besinlerin Karşılaştırılması” söyleşisi kapsamında son yıllarda sofralarımıza eklenen kinoa, avokado gibi gıdaların faydalarına değindi. Bunun yanı sıra kefir gibi eskiden zaten tüketilen ve şimdilerde tekrardan değerini kazanan besinlerin aslında ne denli yararlı ve besleyici olduklarını hatırlattı. 

Dört müzisyen ve bir aşçıdan oluşan İtalyalı Spaghetti Swing grubu, hem unutulmaz İtalyan şarkılarını seslendirdiği hem de sahnede hazırladığı spagetti tarifleri ile seyircilerinin sadece kulağına değil midesine de hitap eden performanslar sergiledi.

Yabancı Şefler Yarıştı  

Festivalin ikinci gününün bir diğer sürprizi ise Şef Emrah Köksal Sezgin yönetiminde  “Yabancı Şefler Yarışıyor” etkinliği oldu. Romanya’dan Gigi Fedeles, Suudi Arabistan’dan Jasser Jad, Meksika’dan Robin Villereal, Mauritious Adaları’ndan Alan Payen, Slovenya’dan Iztok Legat, Hırvatistan’dan Zelijko Neven Bremec, Hindistan’dan Tushar Malkani ve Bulgaristan’dan Veselina Slaw etkinlik kapsamında aynı sahneyi paylaştı. Yabancı şefler Türk mutfağına özgü tarifleri kendi ülkelerinin yemek kültür ve alışkanlıklarına has özellikleriyle birleştirerek tanıdık tatlardan özgün lezzetler yarattı. 

Festivalin üçüncü gününde Lezzet Ödülleri sahiplerini bulacak

Festivalin üçüncü gününün ilk konuğu ikinci günde kaçıranlar için Spaghetti Swing grubu olacak. Ardındansa Diyetisyen Dr. Gizem Şanlı Ak eşliğinde beslenme üzerine bir söyleşi gerçekleştirilecek. Reçel Türevlerinin kurucusu Türev Uludağ kahvaltının baş tacı reçel üzerine bir atölye sunumu gerçekleştirecek. Şef Özger Tanık moderatörlüğünde bir araya gelecek yabancı şefler ise atık gıda üzerine bir sunum ile katılımcılarla buluşacak. Şef Mehmet Yalçınkaya’nın Anadolu lezzetlerinin izini süreceği konuşmasının ardındansa Türkiye Lezzet Ödülleri töreni ile halk oylamasıyla seçilen lezzet ödülleri sahiplerini bulacak. Günün kapanışını ise ücretsiz olarak gerçekleştirilecek Ferhat Göçer konseri yapacak.
30 Eylül, Cumartesi
10:00: Kapı Açılışı 
23:00: Kapanış

 

Kafa Açan Uzman

Kafa Açan Uzman

Hafta içi her gün
07:00 - 09:00
Kafa Açan Uzman
Serdar Trafikte

Serdar Trafikte

Hafta içi her gün
16:00 - 18:00
Serdar Trafikte