Meteoroloji'den yoğun kar uyarısı

Meteoroloji, Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeyi, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile akşam saatlerinde Niğde, Kayseri, Malatya ve Elazığ çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Meteoroloji'den yoğun kar uyarısı

TEM Otoyolu ve D-100 Karayolunun Bolu kesiminde kar yağışı etkili oluyor. Karayolları ekipleri bu kesimlerde ulaşımın sorunsuz devam etmesi için çalışma başlattı. Meteoroloji, 20 il için kar alarmı verdi. Bugün Ankara'da, 10 Aralık'ta da İstanbul'da kar yağışının etkili olması bekleniyor.
 
BOLU Dağı'nda etkili olan kar yağışı, D-100 Karayolu ve TEM Otoyolu geçişlerinde ulaşımı yavaşlattı. Bolu Dağı'nda sabah erken saatlerde başlayan yoğun kar yağışı ulaşımı olumsuz etkiledi. Kar kalınlığı bölgede 10 santime ulaştı. Bolu Dağı'nın D-100 Karayolu ve TEM Otoyolu geçişlerinde zeminde de etkili olan kar nedeniyle ulaşım yavaşladı. Karayolları ekipleri kar temizleme ve tuzlama çalışması yaptı. İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şubesi ekipleri de kar yağışı nedeniyle bölgede denetimlerini artırdı. Kar, kent merkezinde de etkili oldu. Zaman zaman lapa lapa yağan kar nedeniyle binaların çatıları ve yeşil alanlar beyaza büründü. Vatandaşlar, kar yağışı altında sabah işyerlerine gitti.
 
ANKARA'DA KONYA YOLUNDA ETKİLİ OLDU...   
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin kuzey ve doğu  kesimlerinde hafta sonuna kadar yağışların etkili olacağını bildirdi. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Türkiye'nin kuzey  ve doğu kesimlerinde hafta sonuna kadar yağış bekleniyor. Hafta sonundan itibaren  ise yağışlar etkisini azaltacak. İç Anadolu'nun ise kuzey ve doğusunda yağışların görülmesi tahmin  ediliyor.
 
Bugün ve yarın Yozgat, Sivas ve çevre illerde yer yer kar yağışı etkili  olacak.
 
 Ankara kent merkezinde Saat 10.00 sıralarında gökgörültülü yağmur başladı. Fırtınanın çıkmasıyla yağmur, aniden sulu sepken kar yağışına döndü. Bu yağış da kısa süre içinde tipiye dönüştü. Yağışa sokakta yakalanan vatandaşlar sıkıntılı anlar yaşadı.
 
Ankara'da sabah saatlerinde başlayan kar yağışının gün içinde  etkisini azaltarak devam edeceği belirtildi. Ankara'da kar yağışının etkili olduğu Konya yolu Kepekli mevki başta  olmak üzere özellikle rampa olan ana arterlerde Ankara Büyükşehir Belediyesi  ekiplerince tuzlama çalışmalarına başlandı. Kar yağışının başlamasıyla araçlar hızlarını düşürürken, herhangi  olumsuz bir durumun olmadığı bildirildi. 
 
İSTANBUL HAVA DURUMU KAR NE ZAMAN GELİYOR?   
Meteorolojinin İstanbul için yayınladığı 5 günlük hava durumu raporunda yağmur ve kar görünmüyor. Bünyamin Sürmeli'nin açıklamalarına göre İstanbul'da bu hafta sıcaklıklar iyice düşecek. 10 Aralık'ta İstanbul'da kar yağışı görülecek. Kar yağışı İstanbul'da yüksek yerlerde etkili olacak.    
 

20 İLE KAR UYARISI    
Yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun güney ve doğusu, Kütahya, Afyonkarahisar, Aksaray, Nevşehir, Kayseri, Niğde, İstanbul'un kuzey ve doğu çevreleri ile Kırklareli'nin kıyı kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
 
Yağışların yağmur ve sağanak, Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeyi, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile akşam saatlerinde Niğde, Kayseri, Malatya ve Elazığ çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah saatlerinden itibaren Batı Karadeniz bölgesinde, öğle saatlerinden itibaren Rize çevreleri ile Artvin'in kıyı kesiminde, gece saatlerinde Mardin, Batman, Siirt, Muş, Bitlis ve Şırnak çevrelerinde etkili olacağı tahmin edilen yağışların; Zonguldak, Bartın, Düzce, Rize, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak çevreleri ile Artvin ve Kastamonu'nun kıyı ilçelerinde kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmur (21-50mm), Kastamonu, Bolu, Karabük, Muş ve Bitlis çevreleri ile Zonguldak, Bartın ve Düzce'nin 500 m üzeri yüksek kesimlerinde yoğun kar (20 cm üzeri) şeklinde olması bekleniyor.  
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı kuzeybatı kesimlerde 3 ila 7 derece olmak üzere yurdun kuzey kesimlerinde azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeybatı, yurdun güneydoğu kesimlerinde güney ve güneybatı, ilk saatlerde iç kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Karadeniz kıyıları, İç Anadolu'nun kuzeyi ile zamanla Güney Ege kıyıları ve Akdeniz bölgesinde kuvvetli olarak (30-60 km/s) esmesi bekleniyor.
 
Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
 
Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve karlakarışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı 5
İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve doğu kesimleri hafif yağmur ve sağanak yağışlı 13
İzmir: Parçalı ve az bulutlu 15
Adana: Parçalı bulutlu 19
Antalya: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 21
Samsun: Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı 10
Trabzon: Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı 11
Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren kar yağışlı 0
Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı 13

 

Kafa Açan Uzman

Kafa Açan Uzman

Hafta içi her gün
07:00 - 09:00
Kafa Açan Uzman
Serdar Trafikte

Serdar Trafikte

Hafta içi her gün
16:00 - 18:00
Serdar Trafikte