Alem FM medya sponsorluğunda 5. Mutlu İnsan Zihin, Ruh ve Beden Festivali!

Alem FM medya sponsorluğunda gerçekleşecek olan 5. Mutlu İnsan Zihin, Ruh ve Beden Festivali 8 Mart Dünya Kadınlar Günü başlıyor. Festival, moderatörlüğünde Nöropsikolog Prof. Dr. Öget Öktem Tanör, oyuncu Asuman Dabak, , Dünya Serbest  Dalış Şampiyonu Şahika Ercümen, profesyonel dalgıç ve su altı fotoğrafçısı Ayşegül Dinçkök ve fotoğraf sanatçıcı Bennu Gerede bizlerle birlikte olacak.

MUTLU KADIN, MUTLU DÜNYA PANELİ

Kadın gülerse çocuk güler, kadın gülerse dünya güler… Kadın toplumda, kültürün şekillenmesinde rol oynayan ana unsurdur. Çünkü kadın sevgidir, ilgidir, şefkattir. Doğurur, besler, büyütür, birleştirir, sarar, sarmalar… Zihin, ruh ve beden sağlığı yerinde, güçlü kadınları olan toplumlar gelişir, ilerler. Bu panelde, gerek hayat hikâyeleriyle, gerek profesyonel alandaki başarılarıyla ilham olan kadınlar bizlerle deneyimlerini ve mutlu bir dünya için mutlu kadının ne demek olduğunu paylaşacaklar.

DIP KADINLARI DANS PERFORMANSI

Panel, Dervish In Progress (DIP) Ailesi’nin kadınlarından oluşan çok özel bir gösteriyle sona erecek. Konsept ve koreografisi Ziya Azazi tarafından hazırlanan, sufi dönüşlerinden esinlenerek hazırlanan 15 dakikalık gösteride, Elçin Canbaz, Gizem Topal, Hale İşsever, Sinem Şimşek, Şaziye Özlem Turan performans sergileyecek.

AKADEMİK VE MEDİKAL DÜNYANIN ÖNDE GELEN İSİMLERİ FESTİVALDE

Konusunda uzman birçok önemli ismin yer aldığı festivalimizde; Üsküdar Üniversitesi Rektörü Psikiyatr Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Psikiyatr Prof. Dr. Mehmet Zihni Sungur, akademisyen ve yazar Prof. Dr. Uğur Batı, Gen Bilimci Doç. Dr. Korkut Ulucan, Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş, Psikiyatr Dr. Kenan Eren, Nörolog Dr. Timur Yılmaz, Uzm.Dr. Ender Saraç, Sağlıklı Beslenme Uzmanı Taylan Kümeli gibi isimleri saymak mümkün…
Hipnoz ve regresyon konusunda Dr. Görkem Gökçelioğlu bir atölye çalışması yaparken, EMDR tekniği ile travma terapisini Psikiyatr Doç.Dr. Önder Kavakçı, biyorezonans terapilerini ise Dr. Hasan İlkehan misafirlerimize anlatacak.

Nöroloji Uzmanı Dr. Timur Yılmaz’ın 9 Mart Cuma sabahı çok özel bir çalışması olacak.  Bu çalışmada Dr. Timur, sinirbilimci, dj ve kung-fu kimliklerini kesiştirecek. Tai-chi’nin atası Qi-Gong egzersizlerinin farkındalığı nasıl arttırdığından bahsederken, kendi müziğinde izleyicilere qi-gong dansını yaptıracak.

SANAT DÜNYASININ ÖNEMLİ İSİMLERİ DE FESTİVALDE

Festivalimize sanat dünyasından çok değerli isimler destek vermekte. “Arka Sokaklar” ve “Çocuklar Duymasın” dizileri başta olmak üzere tanıdığımız oyuncu ve tiyatro sanatçısı Kalust Şalcıoğlu, oyuncu ve tiyatro sanatçıları Şebnem Özinal ve Dolunay Soysert, oyuncu Murat Aygen gibi isimler festival boyunca bizlerle ve ziyaretçilerimizle birlikte olacak diğer isimler. "Sanat ve Mutluluk Paneli" panelinde, yazar Gülşah Elikbank moderatörlüğünde oyuncu Altan Gördüm ve masalcı yazar Nazlı Çevik Azazi konuşmacı olacak.

ÇOCUKLAR İÇİN 2 AYRI ETKİNLİK ALANI

6 yaş altı ve 6-12 yaş grubu çocuklarımız için oluşturduğumuz aktivite ve atölye alanlarında, onların da zihinsel, bedensel ve duygusal gelişimlerini destekleyecek mindfulness, yoga, dans ve hareket terapisi, sağlıklı beslenme atölyesi, çocuk tiyatrosu gibi keyifli çalışmalar konu uzmanı eğitmenler tarafından verilecek. 

FESTİVALE ÖZEL SAHNE GÖSTERİLERİ 

3 gün sürecek festivalin her günü çok özel sahne gösterileriyle son bulacak.

8 MART CUMA STAND-UP GÖSTERİ: Bar Psikoloğu olarak tanınan Psikolog Ferhat Aydın’ın “ Mutluluk Bulaşıcıdır ve Soğan Kokar” isimli stand-up gösterisi.

9 MART CUMARTESİ MÜZKAL GÖSTERİ: İletişimci, Akademisyen, Yazar Prof. Dr. Uğur Batı, 
Holistik Yaşam ve Gastronomi Uzmanı Yeşim Kaya ve Şarkıcı Cenk Yüksel, kadın erkek ilişkileri ve aşka dair müzikal bir gösteriyle sahne alacak.

10 MART PAZAR "SES MEDİTASYONU":  Festivalin kapanış etkinliğinde Peter Hess Institut Türkiye temsilcisi ve Peter Hess Academy Turkey kurucusu Sırma Belin öncülüğünde "Evrenin Sesi" adlı grup sahne alacak. Peter Hess terapi ses çanaklarının, şaman davulunun ,ocean drum gibi ses araçlarının ve insan sesinin kullanıldığı bir ses meditasyonu ile gerçekleşecek.

Tüm program, detaylı bilgi ve bilet satışı www.zihinruhbeden.org adresinde.  

Çocuklar, 25 yaş altı öğrenciler ve 65 yaş üzeri katılımcı biletleri indimlidir.

Etiketler =>