Alem FM medya sponsorluğunda 14. Vodafone İstanbul Yarı Maratonu!

Alem FM medya sponsorluğunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Spor İstanbul tarafından düzenlenecek ve dünyanın en hızlı parkurlarından birine sahip olan Vodafone İstanbul Yarı Maratonu, Tarihi Yarımada’da 7 Nisan Pazar günü koşulacak.

14. kez start alacak yarı maraton 21 kilometrelik ve 10 kilometrelik parkurlarda gerçekleşecek. Sporcular; Yarı Maraton (21K), 10K ve Business Maraton kategorilerinde yarışacak. Yarı Maraton’a katılmak isteyenler 75 TL ödeyerek www.yarimaraton.istanbul web sitesi üzerinden kayıt yaptırabiliyorlar.

Profesör Helmut Winter tempo tutacak

Tavşan Atlet metodolijisinin duayeni Alman Profesör Helmut Winter tarafından koordine edilecek sistem ile 21 KM’de elit atletlerin tempo tutması sağlanacak. Helmut Winter, Kasım ayında düzenlenen Vodafone 40. İstanbul Maratonu’nda bu sistem ile hem erkekler hem de kadınlar kategorilerinde parkur rekorlarının kırılmasının zeminini hazırlamıştı.

Sistem özetle şu şekilde çalışıyor: Koşacak elit ve tavşan atletlerin hedef koşu dereceleri sisteme yarış öncesinden giriliyor; yarış esnasında bu sistemin kurulu olduğu ekran, kronometre taşıyan araçlara monte edilerek elit ve tavşan atletlerin önünden ilerliyor. Sporcular her km’deki derecelerini görerek kendi performansını ve hedeflediği sürenin ne kadar ilerisinde veya ne kadar gerisinde olduğunu görüp, temposunu düzenleme imkanına sahip olabiliyor.

Altın Kategori’de koşulacak

2017 yılı itibariyle Altın Kategori'ye yükselerek dünya çapında en iyi 10 yarı maraton arasına giren Vodafone İstanbul Yarı Maratonu, Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) kriterlerine göre bu yıl da Altın Kategori’de koşulacak. Dünyanın en düz ve hızlı parkurlarından birine sahip, Tarihi Yarımada’nın eşsiz manzarası eşliğinde koşulacak yarı maraton, rakım farkı bulunmayan parkuru ile her koşucunun en iyi derecesini yapma imkânı sunuyor.

Etiketler =>